Ympäristötaideteokset

Suurenna Suurenna Suurenna Suurenna

Haaveiden silta

Kolin ympärisötaidefestivaali, Kolin Ryynänen, Kolin kylä 2013.

Työskentelyni lähtökohtana on yleensä paikka, joka kuuluu olennaisena osana teokseen. Puusilta vahvistaa vaikutelmaa puron ja sen ympäristön romanttisuudesta, jolloin maisemasta tulee kuin Monetin maalaus. Halusin jättää kaiteiden väliin tyhjän tilan. Näin vain haaveet pääsevät sillan yli. Kaiteiden väliin voi heittää kolikon ja toivoa.
Puron rannasta löytyi myös jäännöksiä ideoimastani "Sininen Metsä" mpäristötaidepolusta, jonka Lieksan lasten ja nuorten taidekoulu toteutti vuonna 2010 yhteistyöprojektina Airi Ikosen ja Liisa Tommilan johdolla. Nyt maalasin pari kiveä lisää siniseksi kytkeäkseni tämän lasten taidekoulun teoksen rippeet uuteen teokseen.
Sillan kaiteet löytyivät Kolin satamasta ja pystyttämisen hoiti Liisa Tommila, kiitos!

Suurenna

Kauas pilvet karkaavat

Hissi-ympäristötaiteen näyttely, Kolin taide ja kulttuurikesä 2010, Kolin laskettelurinne.

Peili, tukipuu

Kolin luonto on yltiökylläisen kaunista, sen kanssa ei voi kilpailla.  Halusin näyttää maiseman ja ihmisen siinä. Näyttelyä katsottiin lasketteluhissistä. Kauempaa katsottaessa peili heijastaa taivasta ja pilviä, lähemmäs tultaessa ihminen näkee itsensä siinä.  

Suurenna Suurenna

Arabian Aarrepelto

Ympäristötaiteen tapahtuma,
Arabia 2010

Arabian lautaset, multa

"Arabian aarrepelto" -teoksen idea syntyi siitä kun kuulin, että jos Arabian alueella kaivaa maata niin kaikkialta löytyy Arabian tehtaan posliinin ja keramiikan palasia. Pyysin Arabian tehtaalta sekundalautasia ja "istutin" ne maahan. Lautaset eivät kasvaneet, mutta kohtelias voro odotti näyttelyn viimeiseen päivään asti ja vei sitten kaikki lautaset. 

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain sinistä

Jotakin uuta, jotakin vanhaa, jotakin sinistä

First Karelian Land Art Festival,
Aunus, Venäjä 2010
kuusen ja männyn kävyt, peiteväri, lanka

Ympäristötaidefestivaali pidettiin paikassa, minne sadat tuhannet hanhet kokoontuvat keväisin ja syksyisin muuttomatkallaan, Halusin juhlistaa tapahtumaa ja merkitä paikan.
Kiinnitin langalla jo olemassa olevaan kuusi- ja mäntyaitaan sinikseksi maalaamiani kuusen ja mäännynkäpyjä, niin että kuuset saivat männynkävyt ja päinvastoin. Aita oli 100 metriä pitkä. Sininen on juhlan väri.

Suurenna

Kalliolle, kukkulalle

Puhoksen yhteisötaidepolku, Puhos 2005.

peiteväri, spraylakka, tikkaat 

Löysin hienon kiven, jolle kiipesin. Sieltä avautui niittymaisema hienosti. Halusin mahdolistaa kokemuksen muillekin. Löysin vanhat tikkaat ja raahasin ne kivelle. Maalasin kummatkin sinisiksi, koska halusin merkitä paikan. 

Suurenna

Rypsipelto

Yhteistyössä Helsingin kaupunkgin rakennusviraston viherosasto ja Haltialan tila. Sörnäisten metroaukea; Helsinki 1998

aluskangas, multa, turvepaakut, rypsi

Halusin taiteen avulla kohentaa ankean aukion ilmettä ja ottaa paikkaa haltuun hyvällä.

Suurenna

Kukkapuisto

Auringionkukat, kehäkukat, multa, turvepaakut, metallikaaret, puupenkit

Paikka oli ankea hiekkakenttä Kalliossa, jonka läpi ihmiset lähinnä kävelivät töihin ja takaisin töistä kotiin. Halusin juhlistaa tätä arkista tapahtumaa kaarilla ja kukkaloistolla houkutella läheisen vanhusten talon asukkaita ja asiakkaita puistoon,
Teoksesta on vielä jäljellä kaaret.